:: CUTE gift & GREAT souvenir, click here.. ::

30.3.12

Komedi seram

Sebab mengantuk punya pasal, aku meng-goggle dalam internet mencari poster-poster filem komedi seram yang pernah ada kat pawagam.

Ni lah hasilnya..


2007 Zombi Kampung Pisang


2008 Antoo Fighter


2009 Jangan Pandang Belakang Congkak


2010 Jangan Pandang Belakang Congkak 2

2010 Hantu Kak Limah Balik Rumah

2010 Ngangkung


2011 Satu Malam Kubur Berasap


2011 Tolong Awek Aku Pontianak


2011 Hantu Bonceng


2012 Hantu Dalam Botol Kicap

2012 Jangan Pandang-Pandang


29.3.12

Earth Hour 2012 Campaign



Bersama-sama kita sokong kempen Earth Hour 2012.
Bersama kita menyelamatkan bumi kita.

Millions around the world will come together for something HUGE. Don't miss out, head to Sunway Pyramid this Saturday!



Millions around the world will come together for something HUGE. Don't miss out, head to Sunway Pyramid this Saturday!: WWF-Malaysia and Sunway Shopping Malls would like to invite everyone to participate in the Earth Hour 2012 event at the main entrance of Sunway Pyramid on Saturday 31st March 2012 from 8:30pm to 9:30pm. See you there!

Badminton fan to love the Axiata Cup.



You don't have to be a Badminton fan to love the Axiata Cup. Find out why, HERE.: Have you checked out these awesome promos & contests in conjunction of Axiata Cup yet? Happening from 21st March 2012 to 1st May 2012!

The Cranberries LIVE IN Malaysia this 4th April!



The Cranberries is coming to Malaysia this 4th April! Find out how to get 20% off on tickets!!!: The biggest & most successful rock act in the 90s, The Cranberries will be in KL for a concert on 4 April 2012! Get 20% off tickets, and a chance to watch them LIVE in Paris too. Details here!

Proud to be Malaysian? Yesss.....



Teh Tarik is definitely 100% Malaysian. What else makes YOU proud to be Malaysian?: Are you a True Malaysian? Watch the short videos, then leave a comment to win RM300 cash and hampers!

Find a job and win RM500



Find a job and win RM500: Holy moly shmoly! We pay you RM500 when you’ve found a job through JobsCentral. All you need to do is to land that dream job, and then RSVP us here. Terms apply.

28.3.12

Tatapan umum



Sekadar tatapan umum sebagai :
  • Peringatan kepada diri sendiri
  • Nasihat dan panduan kepada rakan-rakan yang lain



# Share dari fb

WW 1/2012 - Irma Hasmie & persalinan pertunangan

Pic credit to OhBulan


Pic credit to mummycute


Pic credit to HATTA DOLMAT COUTURE


Selamat bertunang Irma Hasmie..

Love your dress..

27.3.12

PORCHE



On-the-way dari Pontian ke JB, kitorang jumpa kereta mahal ni kat area Pekan Nenas.
Gila gempak, cam jakun pun ada.
Mana taknya, tak pernah ada kereta yang-mahal-sangat.
Jadi bila nampak kat jalan raya memang terserlah ke-jakunan nyer... hehehee...

MC



Dalam sampul surat ni ada duit RM50 sebab takde ambil MC masa bulan 2 yang lepas.
 
Sekarang kilang memberikan penghargaan kepada para pekerjanya JIKA dalam sebulan tidak mengambil cuti sakit @ MC atau menerima rawatan perubatan di bawah nilai RM80 - akan diberikan RM50 pada minggu ke-3 bulan berikutnya.

Bagus kann...
Cara-cara me-mancing minat pekerja di kilang aku ni.
Untuk memotivasikan para pekerja agar sentiasa datang bekerja.

Yang tak bagusnya...
Bila sakit tak ambil MC tapi ambil cuti tahun.
Gara-gara nak duit sanggup ketepikan sakit, sanggup habiskan cuti tahun.

Kalau aku, lebih rela amik MC dari habiskan cuti tahun.
=P

26.3.12

Isnin = Monday

Be positive, think positive.

Be positive, be proactive.

Love your job, perform well.



Tiap-tiap Isnin aku mesti sematkan kata-kata semangat untuk memulakan kerja.
Kalau tidak, baru setengah pagi dah layu kuyu.
Isnin kan permulaan hari + kerja pasti banyak, maka kata-kata peransang itu adalah amat diperlukan.

22.3.12

Cinta

Jangan Mencintai Seseorang Setinggi Langit Kerana Langit Boleh Runtuh..
Jangan Mencintai Seseorang Sedalam Lautan Kerana Lautan Boleh Surut..
Jangan Mencintai Seseorang Sebesar Dunia Kerana Dunia Boleh Hancur…
Cukuplah Mencintai Seseorang Sehujung Kuku,
Walau Kecil, Walau Selalu Dipotong, Ia Akan Selalu Tumbuh….



Indah dan menusuk jiwa.
Berkongsi dari blog cik azizah

Amaran...!!!



Ye, pagi-pagi dah kena amaran dari bos-kecik.
( Sebabnya aku dengan partner ter-TOLONG kerja kawan-kawan dari seksyen lain. Itu pun secara tidak sengaja... )

JANGAN nak sibuk-sibuk dengan kerja orang lain kalau kerja sendiri tak siap.
JANGAN ketawa kuat-kuat kat dalam pejabat ( semasa waktu pejabat - kelakuan tak elok ).
JANGAN rehat lama-lama ( ikut masa yang telah ditetapkan ).
JANGAN asyik nak makan je ( kerja tak siap-siap jugak ).
JANGAN itu, JANGAN ini..
JANGAN begitu, JANGAN begini..

Tengok, dah rosakkan mood aku nak kerja hari ni.
Baik-baik ok terus mood berubah kepada tak ok.
Malas nak fikir, ikut je lah arahan kan.
Kita ni orang kecil tahap rendah kena ikut arahan orang atasan.
Kalau dilawan, makin teruk jadinya.
Maka, layan kan sahaja.
Biar puas hati.

Kependekan kata

Kependekan kata yang mudah disebut sebagai 'short form' oleh orang zaman sekarang.

FYI - For Your Information

FYA - For Your Action

ASAP - As Soon As Possible

TBA - To Be Announce / To Be Advice

GTG - Got To Go

KIV - Keep In View

ETD - Estimate Time Delivery

Tks - Thanks

P&C - Private & Confidential

BTW - By The Way

21.3.12

Jewellery at #lovesoni @hishopmy!

Calling all SAYS dream catchers!



Calling all SAYS dream catchers!: If someone asked you...

Shell Helix is giving away prizes worth over RM200,000.



Shell Helix is giving away prizes worth over RM200,000. Here's how you can win them.: Get your chance to win an all expense paid VIP trip to Italy. Buy a minimum of 4 litres of Shell Helix Ultra, Shell Helix HX7, Shell Helix HX7 E or Shell Helix HX7 Diesel, get the contest form and submit your entries!

Who says a green car can’t be a powerful and versatile one? Meet #JazzHybrid



Keputusan SPM & STPM 2011

Hari ni keputusan peperiksaan SPM 2011 diumumkan.
Tahniah kepada semua calon-calon peperiksaan.
Tak lupa juga kepada calon-calon STPM yang dah dapat keputusan sebelum ini.
Ikhlas dan redha dengan keputusan yang diterima.
Kerana itulah hasil daripada titik peluh kita dalam pelajaran.
Andai kata keputusan yang diterima tak memuaskan hati, boleh ambil periksa semula.
Jangan segan, jangan takut untuk menambah ilmu di dada.

19.3.12

Wajah kucing seram


Don Sphynx



MATTA FAIR 2012

Mari kita melancong..


Ini jadual Matta Fair 2012 seMalaysia

Nak tau lagi boleh klik sini --> Matta Fair

Ayuh kita rancang percutian kita.
Bersama kita memenuhkan duit tabung masing-masing untuk pergi bercuti.

Band KLANGIT



Ni kumpulan yang aku ingat datang dari seberang.
Sebab apa aku kata gitu???
Sebab nya mula-mula dengar lagu 'SESAL MENDUA' tu ada iras-iras penyanyi Indonesia.
Sekali tengok-tengok balik orang Malaysia daa....
Bagus bagus, aku sokong band Malaysia.
Teruskan usaha memartabatkan industri muzik tanahair.



Sesal Mendua - Klangit

Dulu
Aku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta

Kini
Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu

Tapi
Semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Mungkin
Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua
Kembali bersama

Kerna semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku

Menyesal aku tinggalkan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh Tuhan tolong aku

Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

17.3.12

Limau kasturi dengan cili padi



20 biji limau kasturi dengan segenggam cili padi berharga RM2.
Murah kan. Beli kat pasar Smart Pandan.
Tempat sehenti untuk membeli barang-barang dapur dan juga barang basah.

Curahkan kasih sayang anda dengan Garnier.



Curahkan kasih sayang anda dengan Garnier: Wanita-wanita di Malaysia, jangan melepaskan peluang ini untuk mencurahkan kasih sayang anda dengan menjadi seorang kakak angkat kepada anak-anak yatim perempuan.


Selebriti yang terlibat :
  1. Lisa Surihani
  2. Wardina Safiyyah
  3. Heliza Helmi

There will never be another you. Appreciate your life.




There will never be another you. Appreciate your life.: “Life is Great” .... and Great Eastern wants to make your life even better.  Find out what Great Eastern has to offer to make you enjoy and appreciate your life even more.

MATTA Fair is back!



MATTA Fair is back! Can't go? Browse for travel deals here instead! #MAS: In conjunction with MATTA Fair 2012, MAS is having special offers for lots of exciting destinations! Booking period from now until 20 March 2012. Book today!

15.3.12

Majalah

Majalah bulan ini..


Majalah Cosmopolitan Malaysia - Tiap-tiap bulan mesti beli.




Majalah EH! - Belian tambahan.



Majalah yang dibeli untuk masuk pertandingan.

Pelaburan untuk mencuba nasib bagi mendapatkan hadiah percuma dari penganjur.

Semoga berjaya.

HAPPY belated BIRTHDAY NUFFNANG



Wishing Nuffnang Happy Belated Birthday
5 year

14.3.12

Pening

Kertas-kertas yang melambak kat meja membuatkan aku pening kepala.
Mana lagi nak terima arahan dari orang atasan.
Semua itu memakan memori yang banyak dalam otak untuk diproses dan disimpan.

Tadi aku terima arahan suruh buat kerja A.
Tengah-tengah buat kerja, dapat arahan kena buat kerja B pulak.
Jadi kerja A tak siap dah sambung dengan kerja B.
Nak habiskan kerja B perlukan aku memanjat bangunan 2 tingkat ni turun-naik mencari maklumat.
Dapat maklumat yang diperlukan, kena email kepada pelanggan C.
Tapi aku telah di-aniaya kerana kerja B aku telah pun siap dan di-email kepada pelanggan.




Aku dengan tak banyak bunyik terus sambung dengan kerja A.
Dalam hati menyumpah sebab aku dah susah payah buat kerja B tapi kerja B orang lain yang uruskan.
Takde makna lah aku panjat bangunan 2 tingkat ni...????
Buat penat je ke hulu ke hilir mencari maklumat sudahnya kerja dah siap.
Sekarang tengah siapkan kerja A dan malas nak terima arahan lain D ke E ke F atau lain-lain.

Hari dah petang nak tunggu hubby ambil aku balik rumah.
Malas nak fikir.
Buat semak otak je...

Vanila Coklat



Drama : Vanila Coklat
Masa tayangan : Selasa, 9.00 malam

Pelakon :
Izara Aishah, Aiman Hakin, Iqram Dinzly, Arash Mohd,Liza Abdullah dan......


Drama kat ni dah habis tayangan kat TV3.
Pengakhiran cerita biasa-biasa ajer ( moderate.. )

Tapiiii.....



Hebat-tak-hebat lah drama ni sampaikan ramai giler peminat nyer..

Jenis-jenis darah

Masih lagi nak cerita tentang darah. Kali ni tentang jenis-jenis darah..
  1. Syarat-syarat menderma darah
  2. Kempen derma darah


Dalam dunia ada 4 jenis kumpulan darah - Darah A, darah B, darah AB dan darah O.

Kumpulan darah AB
  • Kumpulan penerima darah yang banyak ( terima dari A, B, AB & O )
  • Tetapi hanya boleh MENDERMA kepada kumpulan darah AB sahaja


Kumpulan darah O
  • Kumpulan penderma darah paling mulia sebab boleh derma kepada semua jenis darah ( A, B, AB & O )
  • Tetapi hanya boleh MENERIMA darah dari kumpulan O sahaja.


Darah aku jenis O & darah hubby jenis B.
Andai hubby perlukan darah, aku bolehlah derma pada dia. =D

13.3.12

Random > KUCING

froggy-kitty


cute-cat

flower-cat
 
hiding-cat


tiger-cat


Kucing-kucing comel dari http://www.dailycute.net/



Dan ini kucing-kucing aku...

Buntat - Bulat - Kecik - Kenit

Comel kannn....

Yang indah

Aku suka phrase ni

"aku suami yang takde menjanjikan kita akan buat photoshoot dengan photografer profesional masa kahwin haritu, tapi aku janjikan kita akan ada banyak gambar dari banyak tempat...sebanyak yang boleh, sejauh yang boleh.."


Dapat url dari member membawa ke sini http://hanafijaafar.blogspot.com/


Aku rasa ada persamaannya dengan diri aku. Masa majlis kahwin dulu, gambar kahwen dari OP dan kawan-kawan sahaja. Dengan bajet yang sederhana maka hasilnya yang sederhana sahaja lah. Tak mengapa, aku terima seadanya.

Sekarang, bila dah jadi suami isteri, kami berdua memang akan selalu ambil gambar bersama.. Tapi selalunya, aku yang beria-ia, hubby macam biasa jer... Sambil adakalanya kena 'paksa' hubby untuk ambil gambar bersama. Dia lebih senang merakam gambar aku dari gambarnya yang dirakam. Dan pastinya aku lebih seronok kerana gambar ku sentiasa ada dalam setiap keadaan.


Sekeping gambar boleh menjanjikan seribu cerita.

Sesuatu yang indah untuk dikenang.

Syarat-syarat untuk menderma darah



Sebelum kita boleh boleh menderma darah, kena pastikan yang syarat-syarat seperti di bawah ni dipatuhi. Kalau tak, mesti kecewa.. =(....
Sebabnya dah excited nak derma darah sekali tu tak boleh pulak sebab ada halangannn....
Hampa terus.. Kecewa lagi..

Jadi pastikan ikut syarat-syarat ni untuk berjaya menderma darah..

1) Sihat tubuh badan pada hari pendermaan.
2) Berumur di antara 18-60 tahun.
  • Bagi yang berumur 17 tahun, perlu mendapatkan kebenaran bertulis daripada ibubapa atau penjaga
  • Bagi yang berumur 61-65 tahun, perlu mendapatkan kelulusan bertulis daripada doktor mengenai tahap kesihatan badan.
3) Berat badan melebihi 45 kg.
4) Tidur melebihi 5 jam pada malam sebelum hari pendermaan.
5) Tiada masalah kesihatan.
6) Tidak mengambil sebarang ubat-ubatan
  • Tidak mengambil antibiotik dalam tempoh 7 hari sebelum hari pendermaan
  • Sila rujuk pegawai perubatan bertugas untuk ubat-ubatan lain.
7) Telah mengambil makanan sebelum menderma darah (tidak berpuasa)
8) Tidak terlibat di dalam sebarang kegiatan berisiko tinggi seperti berikut:
  • Hubungan jenis sesama jantina (homoseksual)
  • Hubungan jenis dengan kedua-dua jantina (biseksual)
  • Hubungan jenis dengan pekerja seks komersial / pelacur
  • Bertukar-tukar pasangan hubungan jenis
  • Mengambil dadah secara suntikan
  • Menjadi pasangan hubungan jenis kepada mana-mana golongan di atas.
9) Pendermaan terakhir sekurang-kurangnya 3 bulan untuk penderma darah penuh (whole blood), dan 2 minggu untuk penderma aferesis.
10) Untuk penderma wanita:
  • Tidak mengandung
  • Tidak datang haid
  • Tidak menyusukan anak.
11) Jangan menderma darah jika anda:
  • Pernah tinggal di United Kingdom (England, Northern Ireland, Scotland, Wales, Isle of Man atau Channel Island) atau Republik Ireland dari tahun 1980 hingga 1996 untuk tempoh 6 bulan atau lebih
  • Pernah tinggal di benua Eropah dari tahun 1980 hingga sekarang untuk tempoh 6 bulan atau lebih.


Senangkan syarat-syaratnya...
Panduan asas yang digunapakai sebelum pendermaan darah dapat dilakukan.

12.3.12

Fear, isolation and violence that only YOU can help to take away...



Fear, isolation and violence that only YOU can help to take away...: The fight for survival is a daily battle for refugees and asylum seekers in Malaysia. Coming from countries such as Burma, refugees are forced to flee from their homelands in pursuit of safety from oppressive conditions such as confiscation of homes, forced labor, systematic rape and torture. However, their efforts to gain freedom in Malaysia are short-lived due to discrimination from local employers. Refugees and asylum seekers work in situations where they face verbal and physical abuse from employers, low/unpaid wages, and long working hours in exploitative conditions. Question is, where is the humanity in all of this?Agree to stand up against forced labor and human trafficking by signing a Petition Letter to the Prime Minister of Malaysia today! Petition available here : http://chn.ge/heimalaysiapetition

Help Send These Kids to School!

Help Send These Kids to School!: Fugee School is an education hub for refugee kids in Malaysia that lives to empower the minds of refugee children with education which will one day allow them to make decisions for themselves and have the right to a bright future - a privilege all children should have.
At Fugee School, the refugee children are provided with weekly classes of English, Mathematics, Somali & even additional subjects from Computing to Arts as well as extra-curricular activities.

Dear girls, wishing for someone who can guide you in life?

Dear girls, wishing for someone who can guide you in life?: If you are 15 years and above & want a vision for your future, looking for valuable exposure, want to gain professional support for career advancement, transition and develop important relationships and contacts,
Join the Be My Mentor Programme!
Celebrate this International Women’s Day connecting to women across the country that you’ve always looked up to. Learn from the successful minds like Asha Gill, Melinda Looi & more, about how to make it and receive one-on-one guidance to advance and develop in life.
Sign up via the website below now!

Don't tell me you don't like WOMEN:girls?

Don't tell me you don't like WOMEN:girls?: For International Women's Day 2012...
It's all about INSPIRING one another, from one role model to an aspiring young girl, one at a time.
In line with the 2012 International Women's Day theme - CONNECTING GIRLS, INSPIRING FUTURES; the WOMEN:girls' 10-day campaign aims to begin a connection to INSPIRE and ENCOURAGE a new network of exchanges between young girls and women.

Don't just



Don't just: Earth Hour 2012 is happening on 31 March 2012, at 8.30 - 9.30pm.
Let's all make a pledge to support this event!
There was an error in this gadget

:: Blogger