:: CUTE gift & GREAT souvenir, click here.. ::

29.10.13

Hidup

Repost from fb..



Hidup kita..

posted from Bloggeroid

27.10.13

Morning

Pic from fb/8tv



Selamat pagi.. Assalamualaikum...
Good morning semua..

Hari ni saya nak pergi makan kenduri kat Pontian.
Abang tiri mak saya buat kerja kahwin anak dia... =)

posted from Bloggeroid

24.10.13

Breastfeeding

Repost from fb




I love breastfeeding... !!!

posted from Bloggeroid

23.10.13

Cuba teka

22.10.13

Google 22/10/13

17.10.13

BEWARE

JEWS have intentionally developed some websites to spread wrong information about Quran and Hadith, so plz Seriously beware of the following websites & inform everyone:

1.www.answering-islam.org
2.www.aboutislam.com
3.www.thequran.com
4.www.Allahassurance.com

PLZ SEND this msg to as many muslims as possible.
If U dont spread it, all muslims around the world could get wrong information about Islam forward this message as much as you can..
Dpt info ni.. Tadi ada mintak ustaz kat UM check... Dia kata betul.. Plg bahaya is answeringislam...

(Forwarded msg from a friend)

posted from Bloggeroid

12.10.13

Free

Repost from fb



Kenyataan yang tidak boleh disanggah.
Percuma dan kena-beli.
Apa pilihan anda???

posted from Bloggeroid

11.10.13

Dah sah dah

Repost from fb



Ha kan dah sah.. Memang dah sah diorang berdua ni dah kahwin. Dah ada anak lagi.

Tahniah buat Aeril Zafril dan Wawa Zainal.

Takyah lah sorok. Beritahu je pada peminat semua yang awak berdua tu dah kahwin. Lagi senang.
Perkara yang elok baik dihebahkan agar tak timbul fitnah di kemudian hari.

posted from Bloggeroid

Google kena hack

10.10.13

Hujan

Alhamdulillah... Hujan turun lagi membasahi bumi.
Membawa rahmat pada sekalian alam.
Menyejukkan hati yang panas.

posted from Bloggeroid

9.10.13

Terima kasih

Selalu dengar iklan "Terima kasih" kat radio.
Saya setuju sangat dengan apa yang diperkatakan.

Sesetengah orang amat sukar (baca: susah) untuk mengucapkan atau melafazkan 2 patah perkataan "terima" dan "kasih".
Bukan kena bayar pun. Tak keluar duit pun. Cuma keluar air liur je.
Itu pun nak berkira.

Kita ucap Terima Kasih, penerima rasa sangat berbesar hati. Terasa diri mereka dihargai.
Jangan jadi manusia sombong. Dah ditolong orang lepas tu membongkak dan bangga diri.
Hidup bukannya sentiasa menongkat langit. Kadangkala sujud ke bumi jua..

Jadi, jangan lupa untuk ucap Terima Kasih yer...

posted from Bloggeroid

7.10.13

Al-Quran

Repost from fb - Nama-nama Islam


posted from Bloggeroid

6.10.13

Hari raya haji

Alhamdulillah...


posted from Bloggeroid

4.10.13

Istilah makanan yang berkaitan dengan babi/khinzir

Repost from kakrose.blogspot.com dan di-olah sedikit mengikut pemahaman saya...


Label pada bungkusan seperti "This product contain substance from porcine" bermaksud "Produk ini mengandungi bahan daripada babi".
Selain itu "The source of gelatin capsule is porcine" yang bermaksud "Kapsul gelatin adalah dari babi".

Antara istilah lain yang digunakan:

Pork - daging babi dalam masakan

Swine - keseluruhan kumpulan babi

Hog - babi dewasa melebihi 50 kg

Sow - babi betina dewasa

Sow milk - susu babi

Boar - babi liar

Lard - lemak babi untuk membuat minyak masak dan sabun

Bacon - daging haiwan yang disalai termasuk babi

Ham - daging paha babi

Pig - istilah umum seekor babi, berat kurang 50 kg

Porcine - istilah yang digunakan untuk menunjukkan sumber bahan tersebut adalah daripada babi, terutamanya dalam bidang perubatan


Kepada semua umat Islam, berhati-hati ketika memilih dan membeli makanan. Lihat label pada bungkusan. Baca dan fahamkan. Andai ragu-ragu, haruslah dielakkan.

Mencari yang HALAL itu fardhu.

posted from Bloggeroid

Pilihan

Repost from fb



Pilihan di tangan anda.

posted from Bloggeroid

2.10.13

Apa yang hangat

@ Masih lagi tentang kes isteri Mat Yo tendang pengawal keselamatan

@ Rozita Che Wan dirisik Zain Saidin

@ Suspek bunuh pengasas Ambank

@ Masa untuk lihat anak bulan Zulhijjah

@ . Rukun Islam ke-5 : Menunaikan Haji

@ Wayang : KL Gangster 2

posted from Bloggeroid

1.10.13

Ameer - Guardian



Semalam balik keje terus pergi Guardian beli barang-barang ni - baby koolfever, air badak, bedak agnesia.

Baby koolfever ni gunanya untuk turunkan suhu badan baby. Badan Ameer ada panas sikit semalam, taknak bagi suhu nya naik guna koolfever ni. Tampal kat bahagian belakang badan kawasan dada. Suhu cepat turun. Lagi bagus dari lekat kat dahi. Kalau takde koolfever baby, boleh guna koolfever dewasa tapi potong dua sebab besar sangat untuk baby.

Air badak ni untuk minum bagi sejuk badan. Boleh campur masa sediakan susu baby atau untuk lap badan bagi sejuk juga. Nak jadikan 'mineral water' pun bolehh...

Bedak agnesia untuk kawalan ruam badan. Ameer jenis yang kuat berpeluh macam ayah dia. Raja kipas. Kat leher dia dan kat pelipat dia ada tumbuh ruam. Nak bagi cepat kering, tabur bedak ni kat tempat ruam tu. Nanti sejuk jer... Taklah gatal sangat..

posted from Bloggeroid

Hari raya haji

Tarikh untuk melihat anak bulan Zulhijjah telah ditetapkan pada hari Sabtu 5/10/13.

posted from Bloggeroid

There was an error in this gadget

:: Blogger