:: CUTE gift & GREAT souvenir, click here.. ::

24.11.14

The Kampung Boy



Dah lama carik komik ni.
At last, jumpa kat kedai E-News Tesco Sri Alam.
Bestt...!!!!

posted from Bloggeroid

23.11.14

On bluetooth dalam tandas

Repost from fb




Okey. Lepas ni bawak henfon masing-masing dalam tandas.
On bluetooth dan ikut macamana arahan ni.
Semoga kita semua terselamat daripada malapetaka dan unsur-unsur yang tidak elok.

posted from Bloggeroid

20.11.14

Google 20/11/2014



Selamat Hari Kanak-Kanak Sedunia 2014

13.11.14

Kopi Wonda



Walaupon kopi dah lama ada kat pasaran, barulah 2-3 minggu mencubanya.
Rasa menarik tertarik tapi ada kesan kat saya.
Lepas je minum kopi ni, malam sampai esoknya rasa berat je kepala.
Macam orang sakit kepala tu.
Agaknya kopi ni tak sesuai dengan sayalah...

Google 13/11/2014



Kenangan google har ini - Mokhtar Dahari

12.11.14

BC - Blog challenge

Ok. Hari ni nak mulakan BLOG CHALLENGE @ BC untuk diri sendiri.
Dapat idea dari blog Che Moon ni...


  1. 1 gambar terbaru anda dan 5 fakta tentang diri anda
  2. 5 cara memenangi hati anda
  3. Sesuatu yang menguatkan anda
  4. Buku kegemaran anda
  5. 3 perkara yang anda ingin katakan kepada bekas kekasih
  6. Apa yang anda makan hari ini
  7. Sejauh mana pendidikan itu penting bagi anda
  8. 5 lagu cinta kegemaran anda
  9. 5 lelaki yang menarik perhatian anda
  10. Apa di dalam handbag anda
  11. Kenangan lucu zaman kanak-kanak
  12. 5 wishlist anda
  13. 5 blog kegemaran
  14. Cerita kasut saya
  15. Surat kepada seseorang, siapa saja
  16. Siapa, bagaimana anda 10 tahun lagi
  17. 5 perkara yang anda rindukan, apa saja..
  18. Siri tv kegemaran
  19. 1 resepi kegemaran anda
  20. Quote kegemaran anda
  21. Tempat yang anda ingin pergi dan tak pernah pergi
  22. Destinasi percutian impian
  23. Pekerjaan yang anda ingin selain kerja anda sekarang
  24. Rumah impian anda
  25. Berita terkini hari ini yang anda baca
  26. Gajet kepunyaan anda
  27. Mood anda hari ini
  28. 5 perkara bermula dengan "andainya"
  29. Bunga kegemaran dan ertinya untuk anda
  30. Perkara menarik yang anda berbangga tahun ini
  31. Apa yang anda dapat dengan ber-blog


Tapi nya kita buat tak ikut turutan. Yang mana sempat @ sesuai kita buat dulu.
Yang penting cukup 30 cabaran.

8.11.14

Pemanggang ajaib



Been hunting for these except for waffle..

Macam mudah rasa kalau masak guna pemanggang ajaib ni.
Masakan jadi lebih sihat sebab kurang guna minyak.

Orang yang tak pandai masak (macam saya ni..) memang patut ada pemanggang/periuk macam ni.
Mudahkan kerja di dapur.
Pasti seronok memasak kan...

posted from Bloggeroid

Milk booster

Repost from fb Fabulousmom




Kepada breastfeeding mom, boleh lah cuba mana-mana yang sesuai untuk dijadikan milk booster.
Setiap orang tak sama.
Rezeki masing-masing.
Saya sedang cuba makan kapsul habbatus sauda.

Kalau kena cara dan bersesuaian memang susu akan bertambah dan mencurah-curah banyaknya.
Boleh buat stok EBM.
Kalau tak berjaya, kena cuba lagi.
Cuba dan cuba dan cuba sampai berjaya.
Jangan mudah putus asa.
Demand and supply diteruskan...

Macam saya, perahan susu hari ini adalah untuk stok esok.
Bila ada lebih untuk kegunaan hari seterusnya.
Stok EBM dah tinggal sikit je.

Yang saya praktiskan, bila anak dah tidur atau dah kenyang menyusu, saya teruskan perah susu.
Dapat sikit pon takpe.
Setiap 3 jam sekali saya perah susu atau susukan baby.
Yang penting jangan mengelat untuk perah/pam susu.

Semoga berjaya untuk semua.
Sokonglah BREASTFEEDING...

posted from Bloggeroid

7.11.14

Pelam asam boi trending



Trending terkini..

Pelam/mangga asam boi
Kedondong asam boi


Hoi boleh kecur ayaq leyok no...
Sape yang ngidam tu, pepandailah cari yer...
Yang gambar ni member kilang buat.
Menjilat ko...

posted from Bloggeroid

1.11.14

Mimik muka



Ni Ameer dengan ibu.

Sekarang ni Ameer dah pandai banyak. Bila ajak bergambar mesti dia buat mimik muka.

Ni masa dalam perjalanan ke bandar bulan lepas. Ada je aksi yang nak dibuatnya.
posted from Bloggeroid
There was an error in this gadget

:: Blogger