:: CUTE gift & GREAT souvenir, click here.. ::

14.3.16

Movie - Kung Fu Panda 3




Sinopsis Kung Fu Panda 3  --> Dari sini

Film animasi berjudul “Kung Fu Panda 3” ini merupakan film yang kembali bercerita tentang kelanjutan dari petualangan legendaris yang menakjubkan si Panda Po. Ketika sekian lamanya sang ayah Po yang hilang, tiba-tiba kembali untuk mencari Po anaknya. Keduanya pun bertemu dan bersatu kembali, di lain sisi karakter jahat Kai muncul dan menyapu bersih seluruh master kung fu membuat Po harus kembali melalukan sesuatu hal yang mustahil yaitu belajar melatih sebuah desa dengan penuh bersenang-senang agar menjadi anggota utama bersama Po sang Kungfu Panda.


==============

Dah lama sangat tak tengok wayang...
Jadinya hujung minggu lepas saya dengan hasben bawak anak-anak pegi tengok wayang cerita Kung Fu Panda 3 (yg no.2 pon tak tengok...bhahahhaha...).
Beli tiket kat Today's Seri Alam - 2 tiket untuk dewasa dan 1 tiket kanak-kanak untuk abang. Adik sebab umur bawah 3 tahun, tak perlukan tiket.

1st time tengok wayang dengan anak kecil, banyak karenahnya.
Cabaran utama adalah nak pastikan mereka berdua ni sentiasa duduk diam.
Setengah jam pertama - OK, mereka berdua sangat behave.
Masuk 1 jam dah mula gelisah. Yang abang mula-mula seronok tengok dan bercerita. Lepas tu kejap bangun kejap duduk. Yang adik dah mula nak merayap. Sebab adik dipangku, jadi nak turun ke bawah.
Masuk 1 jam 30 minit, dua beradik ni dah tak tahan mengantuk. Diorang tido. Tak tengok pun wayang sampai habis. Bangun bila cerita dah habis... =(
Nasib wayang ni cuma 2 jam 30 minit jer.. kalau panjang lagi sahih diorang tido dengan nyenyak dalam panggung tu.

Adoyaiii....banyak sangat karenahnya. Tapi saya dengan hasben rasa seronok sebab dapat luangkan masa dengan anak-anak.


Note:
1) Saya tak suka keadaan wayang yang telalu sesak, so wayang di sini amat sesuai, sederhana sahaja. Tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecil.
2) Sistem bunyi juga amat bagus. Tidaklah terlalu bergema macam yang Dolby-Surround tu.
3) Pengcahayaan juga baik, dikawal dengan baik semasa wayang dimainkan.
4) Pekerja bagus.

11.3.16

Update...




Saya bukan seorang yang rajin menulis. Apatah lagi di dalam blog.
Nak update blog tetiap hari pun rasanya tak mungkin. Lagi lah nak tulis dairi.
Dalam henfon saya ada apps yang macam dairi tu, itupun kadang-kadang lupa update.
Haisshhh.... terukkan saya.

Terkadang tu saya ada banyak idea untuk dicurah diluahkan tapi tak tahu nak salurkan ke mana. Hilang macam tu sahaja.
Bila dah hilang lupa, memang terus lupa lah...
Beberapa ketika baru datang balik ingatan yang hilang tu, dan mood untuk menulis atau update di blog dah tiada. End.

Sekarang anak dah 2 orang, saya dah kurang masa untuk "me-time".
So mana yang sempat, mana yang ingat akan saya update dalam ig sahaja.
Nak main game dalam henfon pun takde masa (what the...)
Apa yang sedikit sempat adalah membaca.
Banyak buku-buku yang saya dah beli tapi belum sempat untuk dibaca.
Adalah dalam 10++ bukunya.
Makan masa berbulan juga untuk menghabiskannya.

Keletah anak-anak pun simpan dalam henfon sahaja.
Saya belum berani untuk pamerkan ahli keluarga saya banyak-banyak dalam media sosial.
End.

#jangankecamsaya

8.3.16

Google 8/3/2016

There was an error in this gadget

:: Blogger