:: CUTE gift & GREAT souvenir, click here.. ::

30.4.14

Cute



Mainan-mainan cute nampak kat kedai jual barang-barang baby.
Sangatlah berkenan.
Hajat dihati ingin membeli, apakan daya cuma mampu melihat.

Bukan tak mampu beli yer...
Tapi ada keperluan lain yang lebih penting kena beli.
Yang ni sekadar menjamu mata sahaja.

Kena utamakan keperluan dari kehendak diri.
Anak makin membesar dan coming soon ada baby lagi.
Tak boleh suka-suka nak beli itu ini.
Banyak nak pakai duit tu...
Berfikir sebelum membeli agar tak menyesal dikemudian hari.

posted from Bloggeroid

27.4.14

Agreed

Repost from fb


posted from Bloggeroid

22.4.14

Google 22/4/14

21.4.14

Maaf

Repost from fb


posted from Bloggeroid

20.4.14

The world

Repost from fb


posted from Bloggeroid

17.4.14

Karpal

Trending hari ini adalah #KarpalSingh - Kemalangan maut berdekatan gua Tempurung.

posted from Bloggeroid

Stokin tidur



Stokin baru beli untuk Ameer - khas digunakan semasa tidur. Ni nak elakkan dia dari kencing banyak sangat (sampai pampers kepenuhan) dan bocor. Beli kat Giant Plentong. Sepeket ada 3 pasang - harga rm7.99. Murah kan...

Kat JB sekarang musim hujan. Asal petang je hujan-rezki turun mencurah-curah membawa ke malam. Jadinya tidur malam sejuk sangat... Asik sangat... Lena you...

posted from Bloggeroid

16.4.14

Ibu

Repost from fb


posted from Bloggeroid

7.4.14

Dinner



Friday, 4th April 2014 - Department dinner @ Infusion Cafe, KSL Resort.

Jamuan meraikan kehadiran staf baru dan perletakan jawatan staf lama. Tapi tak semua yang dapat hadir malam tu. Kita dah uruskan ikut kesesuaian masa yang ada - awak pulak tak boleh nak hadirkan diri, nasib badan...

Sepatutnya dinner ni kat tempat lain. Hujung-hujung tukar tempat pulak. Takpe, ni bos yang bayar. Kita ikut je rentak dia. Yang penting dapat makan kat hotel. Hahaha....

Makanan sedap-sedap kat cafe ni. Sayangnya tak amik pon gambar makanan. Asyik makan-makan-makan....

Sejak-sejak mengandung ni, banyak perkara yang dulunya suka nak buat tapi sekarang taknak/tiada-keinginan nak buat. Contohnya - amik gambar makanan sebelum makan. Kegilaan yang ditinggalkan.. Sama jugak macam blogging. Mood kelaut..

posted from Bloggeroid

3.4.14

3 serangkai



Ni keadaan Ameer semalam. Dia tak sehat - demam, batuk dengan selsema. 3 serangkai lah tu. Agaknya nak tumbuh gigi lagi sbb air liur asyik lah meleleh je..

Sama keadaan masa dia nak tumbuh gigi pertama dengan bertukar bulan. Mesti demam panas-panas badan.

Malam sebelumnya, bawak pegi klinik jumpa doktor. Lama sangat tunggu giliran sampai tertidur Ameer. Doktor periksa suhu badan dia 38°c. Katanya demam biasa.

Hari ni keadaan Ameer dah ok. Alhamdulillah. Nampak macam dah sihat. Takdelah risau sangat nak tinggal pergi keje. Ameer bila tak sihat mesti nak melekat dengan ibu dan ayah. Orang lain semua taknak. Semoga cepat sembuh ye sayang ibu...

posted from Bloggeroid

2.4.14

Yang selalu terjadi

Repost from fb

There was an error in this gadget

:: Blogger