:: CUTE gift & GREAT souvenir, click here.. ::

29.12.16

2016




Dalam sekejapan yang tahun 2016 akan berakhir.

Selamat datang tahun 2017.

Semoga semuanya indah dan mengujakan.

Banyak impian yang mendatang.

Banyak pengakhiran yang diredai.

Semoga impian jadi kenyataan.

Walau apa pun yang terjadi, hidup mesti diteruskan.

Berusaha hingga ke akhirnya..

23.12.16

Google 23/12/2016


15.12.16

...

Gambar banyak tapi takde masa nak update blog.

Yang mana sempat, masuk IG. Yang tak sempat, peram dalam henfon.

Adoiyai..

1.12.16

Hye december

30.11.16

BUSY




Seriesly busy giler...

Makin dekat nak hujung tahun, makin banyak kerja.

Tapi seronok juga.

Busy means work!!

11.11.16

TROLLS

Image result for trolls movie poster MALAYSIA


Plan hujung minggu ni, nak bawa anak-anak tengok wayang cerita TROLLS...
Ramai kata best.
Iols is teruja okeh..

9.11.16

Berangan

...berangan.
...berangan tak perlu duit, cuma perlu usaha.
...so, sila berangan.


Image result for qatar airways

QATAR airways


Image result for etihad airways

ETIHAD airways


Image result for emirates airways

EMIRATES airline

US Election 2016



#USElection2016

2.11.16

Suri Hati Mr Pilot

Image result for surihatimrpilot

Siapa tengok drama ni, angkat tangan....
#surihatimrpilot tengah trending sekarang.
Saya tiada siaran astro di rumah, jadinya tak dapat nak tengok.

Lepas habis musim baru nak download, tengok kat laptop.


Image result for surihatimrpilot

Ini novelnya.

31.10.16

Happy Diwali / Deepavali 2016

Image result for happy diwali wallpaper


Happy Diwali to all my Indian friend..

Sorry for late wishing.

Piala Malaysia 2016

Image result for piala malaysia 2016


Musim 2016.

Kejayaan milik K E D A H

Tahniah!!!

Google Halloween



Google today - Halloween theme..

24.10.16

Bisnes

Saya sedang usahakan bisnes kecil-kecilan secara online.

Barangan jualan adalah:
a) Telekung Puteri
b) Jus Caliph kids & Caliph baby
c) Wangian angkasawan
d) Blouse muslimah

Boleh ke instagram saya @adda.rose untuk melihat barangan jualan.

Ada juga yang saya kongsikan di fb.

20.10.16

PayWave



Korang.. dah tukar kad debit/credit card baru ker???

Kalau belum, baik tukar cepat sebelum 31/12/2016 (hujung tahun ni).

Kalau tukar tahun depan, kena denda wehhh...
Sekarang ni tukar percuma je.

Kecuali kalau korang buat "customize card" - ha yang tu ada bayaran tambahan yer...

29.9.16

Gold Coast Melaka

Update : Trip ni kansellll...... Sedih.


Image result for gold coast melaka



Hujung tahun punya "company trip + annual dinner (with family)".

GOLD COAST MALACCA INTERNATIONAL

27.9.16

Google birthday


23.9.16

Vivo Pizza Malaysia



Rezeki hari ini - bos belanja makan tengahari.
Pilihan kami => Vivo Pizza Malaysia.



Pilihan saya - Beef lasagna.
Gambar takde sebab dah-lapar-tak-kuasa-nak-ambil-gambar-makanan (letak gambar dar website je lah).
Seronok makan ramai-ramai kat pantry, rasa macam makan kat restoran Vivo pulak.

Terima kasih bos sebab belanja makan... =) =) =)

22.9.16

Brangelina

#brangelina

Artis bercerai pun jadi isu. Dah takde jodoh...

Jagalah tepi kain sendiri ahkak-ahkak dan ahbang-ahbang oi..

19.9.16

Dropship

Image result for dropship agent


Saya dah ada minat untuk berniaga.

Jadinya sekarang bermula sebagai "Dropshipper" - Saya cari yang tak perlukan modal.

Inilah hobi baru saya sekarang. =)


Dropship :
@Telekung Puteri = RM120 termasuk postage
- Menjual telekung cantik patuh syariah.
- Material dari kain jersey + lace organza.
- Material ringan ~500g dan tak jarang.
- Selesa dipakai semasa solat.

@Jus Caliph = RM75 / @Cereal Caliph = RM55 (semua termasuk postage)
- Minuman kesihatan kanak-kanak (dewasa pon boleh minum jugak..) untuk "imune booster & brain booster" keluaran Raffelina Marketing.
- Berasaskan daripada makanan sunnah.
- Amat baik untuk kesihatan.


Berminat:
WA saya +6011-1772 1174 untuk urusan jualbeli.
ig: @adda.rose

16.9.16

Hari Malaysia

Image result for hari malaysia


Selamat Hari Malaysia.

Disambut setiap tahun pada 16 September...

14.9.16

Jus CALIPH



Huhu... lupa sangat-sangat nak "up" gambar ni.

Dah la ada promosi merdeka sampai hari malaysia. Haisshh.....

Saya dropship untuk Jus Caliph ni.

Harga asal jualan RM75 sebotol + postage.

Harga promosi sampai 16/9/2016 ni = RM65 + postage...

Kepada yang berminat, boleh wasap saya +6011-1772 1174
.
.
.
### Promosi Merdeka sampai 16/9/2016

a) Jus Caliph = RM65

b) Cereal Caliph = RM45

c) Kombo jus-cereal-Caliph = RM110

Semua termasuk postage..

13.9.16

Selamat Hari Raya Eidul Adha

Image result for AIDILADHA 2016


Eh semalam raya lah.....

Selamat hari raya Eidul Adha semua.

Hari ini, esok, lusa adalah hari tasyrik. Tak boleh puasa tau.

Tapi boleh ber-takbir sebanyak mungkin. 4 hari, banyak tu.

5.9.16

INDIENOMICS

Siapa yang rajin membaca tapi malas nak beli buku atau e-book, boleh klik link bawah ni.

E-book perkongsian dari nama-nama besar.

Boleh dapatkan secara percuma (ikut arahan yang diberi).

INDIENOMICS

Enjoy!!

Perdana Menteri Malaysia

Perdana Menteri Malaysia berdasarkan kepada teori RAHMAN.

R - Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj

A - Tun Abdul Razak

H - Tun Hussin Onn

M - Tun Mahathir Mohamad

A - Tun Abdullah Ahmad Badawi

N - Dato Seri Najib Razak

Sejarah

Setiap kali tibanya Merdeka dan Hari Malaysia, saya pasti teringat cerita ini:
a) Sarjan Hassan
b) Leftenan Adnan
c) Bukit Kepong

Tapi sayangnya, tahun ni cuma dapat tengok cerita Sarjan Hasssan kat tv2 (saya tiada siaran astro, so tak tahu ada ke tidak tayangan cerita-cerita ini di astro).

Dan juga kurangnya cerita-cerita yang berkisar tentang patriotik ditayangkan di kaca televisyen. Dah kurang 'rasa' kemerdekaan itu...

UPSR 2016

Image result for upsr


UPSR 2016

Isnin 5/9/2016
hingga
Khamis 8/9/2016

31.8.16

Selamat Hari Kemerdekaan ke-59

Image result for MERDEKA KE-59


Selamat Hari Kemerdekaan ke-59

Tema : Sehati Sejiwa

#sehatisejiwa

30.8.16

Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR)

Image result for UPSR


Eh..eh...

Peperiksaan UPSR minggu depan lah.

Sapa yang gelabah, pelajar atau ibubapa ??

24.8.16

A to Z

Image result for random alphabet


Nampak tak abjad yang banyak ni?? From A to Z...

Macam ni lah tengok kertas hari ni.

Banyak sangat "documentation request" masuk, tak berhenti-henti. Ada je nak tu lah, nak inilah... Request ulangan lagi.. Yang follow up lagi...

Tangan ada 2 je wei... tak larat nak handle semua. Nak ber-sosial kat internet pun tak sempat.

Sempat makan, minum, solat dengan pergi bilik air jek...

Tangan 2, yang berkerja dalam kumpulan pun 2 orang je (actually 3 tapi sorang tu halimunan, ada dengan takde sama je...)

Bos, nak tambah orang boleh tak?????

22.8.16

Raya


Belek-belek henfon tengok ada gambar ni.
Ini anak-anak saya dengan makcik mereka (sepupu saya).
Mereka berdua ni memang mesra-pengguna.

Mudah mesra dengan orang sekeliling sampai kadangkala saya jadi takut sebab mereka ni "tak takut orang".

18.8.16

5000




Ada apa dengan angka 5000 ni??

Kena tunggu dan lihat.

Ini figure yang hubby beri untuk saya.

Apa dia??

Sekarang masih rahsia lagi, semoga kami sekeluarga dapat bertahan untuk mencapai 5000 ini.

Kucing


Si abang ni memang suka dengan kucing, sama macam ayah dia.
Yang dalam gambar ni kucing ekor kontot.

Memang pantang nampak je kucing lalu, akan dipeluk dipegang disentuh.
Dia selalu cakap "ibu, ni kucing abang tau", padahal sendiri pun takde bela kucing kat rumah.
Nampak lah kecenderungan sayang pada binatang tu ada pada dia.

Paling suka kalau pergi petshop tengok ikan, kucing, arnab, hamster, ular, iguana, kura-kura, sugar glider etc...
Mulut becok cakap itu ini.

Dalam rancangan nak adakan akuarium ikan + kura-kura kat rumah untuk anak-anak.
Biar mereka puas tengok.. =)

17.8.16

Durian




Durian oh durian..

Sedapnya durian.

Saya peminat durian tegar, sedap tak terkata.

Sekarang tengah musim kan, berlambak orang jual durian.

Harga jual pon boleh tahan mahal.

Minggu lepas beli durian segamat kat pasar borong pandan, rm18 sekilo. Beli 4 biji = rm57.

Fuh...mahal kan?? Tapi sebab nak makan, belilah juga.

Ni bukan durian musang king ye. Kalau musang king tu dalam rm45++ sekilo.

Beli 2 biji pun dah dekat rm100++...hahahaa...kena tunggu gaji baru dapat beli.

16.8.16

Riadah


Aktiviti riadah hari ahad yang lepas.
Bawak anak-anak berlari-larian kat Bukit Layang-Layang Pasir Gudang.
Dah lama sangat tak bawak mereka ni main rumput, jadinya bawak mereka kat situ.
Main lah ko nak sepuas hati.

Mula dengan jalan perlahan. Jalan laju. Berlari. Main kejar-kejar.
Anak berdua ni memang pantang dilepaskan.
Terlepas je dari genggaman ibu ayah terus berlari ke seluruh pelusuk padang.



Ada orang berjualan.
Jadi beli-sewa buih sabun ni bagi mereka berdua main.
Seronok yang amat kejar-kejar buih sabun.



Main sabun taknak kongsi okeh.
Abang satu, adik satu.
Nasib sewa 3 batang, sorang satu - tak gaduh.

Dah puas main, baliklah apa lagi.
Seronok sangat dapat bawak anak-anak beriadah, main-main rumput dengan buih sabun.
Sampai je rumah, diorang ni mandi makan minum susu dan tidur.

POKEMON GO





Kecoh pasal Pokemon Go ni.

Mufti dah keluar fatwa - haram main pokemon ni.

FATWA

So terpulang pada diri sendiri.

I'm back




Hye semua... saya ber-blogging kembali.

Ada ke yang rindu saya ?? (perasan...)

Hahahahaha....saya terasa nak mula menaip blog lagi, nak kongsi pengalaman dengan anda semua. Nak cari kawan baru. Nak tautkan kasih dengan kawan-kawan lama.

Mahu mencurah perasaan tapi tak tahu di mana...

Makanya saya mahu menaip blog kembali secara efisyen selari dengan keadaan semasa saya = isteri-rumahtangga-yang-bekerja.

Harap kawan-kawan di alam maya dapat menyokong saya. Chill..

4.8.16

Ole-ole rice wrap




Tengok gambar...

Makan tengahari tadi makan ni. Beli set kombo kat KFC Damansara Aliff - dapat air dengan kentang segiempat.

Yang ni promosi baru dari KFC.

Sesiapa yang belum cuba, boleh berderas ke KFC sekarang!!!

Ramadan dan Syawal sudah berlalu

          


Assalamualaikum...

Lama tak update blog ni. Dari sebelum puasa sampailah dah habis raya.

Macam tak tau nak karang apa dalam blog sejak ada instagram dengan facebook.

Kesian, blog tak ber-update.

Nantilah, nak cari aplikasi yang mudah guna untuk update blog dari tablet. Boleh update selalu.. =)

20.6.16

Selamat Hari Bapa..





Semalam yer semalam.
Bukan hari ini.


SELAMAT HARI BAPA untuk semua bapa-bapa...

16.6.16

Tarikh cantik

16 - 6 - 16

Tarikh yang cantik.

16 Jun 2016

7.6.16

Zakat fitrah Johor 1437H / 2016M

fitrah16


Kadar bayaran zakat fitrah bagi Negeri Johor untuk tahun 1437M / 2016M.


## Tunaikan zakat fitrah anda dengan kadar segera agar dapat diagihkan kepada asnaf zakat juga dengan kadar segera

Salam Ramadan 2016




Salam Ramadan 2016
..kepada semua muslimim dan muslimat

19.5.16

MEdSi




MEdSi
Ujian Inventori Pemilihan Pendidik Malaysia [Malaysian Educators Selection Inventory (MEdSI)] ialah suatu ujian pemilihan untuk kemasukan ke Program Pengajian Pendidikan Lepasan STPM/Setaraf di Institut Pengajian Tinggi Awam. Soalan dalam ujian ini adalah berbentuk psikometrik.  Jumlah soalan ialah sebanyak 300 soalan yang perlu dijawab dalam masa 1 jam.



Apa tu MEdSi???

Hari pertama kali dengar. Bila tengok internet baru tau yang sekarang ni kalau nak belajar jadi cikgu/pendidik, kena ambil ujian MEdSi ni. Lepas tu pergi temuduga. Dah lulus baru boleh masuk belajar kat universiti.

Eh...makin leceh yer sekarang nak jadi cikgu? Mungkin nak dapatkan pendidik yang betul-betul menepati kriteria ke... HHmmmmm....

Sesiapa yang minat nak jadi pendidik tu, bersedialah dengan segala kemungkinan dan cabaran mendatang...

18.5.16

Pruta

Lama dah ngidam nak beli PRUTA-ni..
Beberapa bulan lepas, member gi ikea jadi Personal-Shopper terus kirim dia mintak belikan.

16.5.16

Selamat Hari Guru 2016




Selamat Hari Guru 2016

...kepada semua warga pendidik
...bertabahlah dalam perjuangan untuk mendidik anak bangsa hingga berjaya
...jasamu ku kenang sehingga ke akhir hayat


...biar ku menjadi lilin, menerangi kegelapan

8.5.16

Selamat Hari Ibu




Selamat Hari Ibu

...buat semua.

...Ibu, kaulah ratu hatiku

22.4.16

Earth Day 2016 - Google 22/4/2016

Selamat Hari Bumi 2016

Earth Day 2016














There was an error in this gadget

:: Blogger