:: CUTE gift & GREAT souvenir, click here.. ::

27.10.15

Hard Work Pays Off




Selalu befikir, kerja teruk-teruk apa dapatnya??

Dapat pegang duit sendiri.
Berkawan di tempat kerja.
Boleh beli baju, buku, barang-barang anak..
Boleh bantu keluarga.
Dapat makan yang sedap-sedap.
Beli rumah, kereta, henfon.
Banyak lagi lah...

Lagi pulak, syarikat tempat saya bekerja menjaga kebajikan pekerjanya.
Tiap-tiap tahun ada kenaikan gaji, ada bonus, annual dinner.
Ada kenaikan pangkat bagi yang layak.
Cukup 5, 10, 15, 20 tahun bekerja - dapat penghargaan.
Untung kan...

Yang penting kena ikhlas dan sabar dalam bekerja.
Setiap pekerjaan yang kita lakukan, ada balasan terbaik di penghujungnya.

Your Addiction



#MyAddiction

Ye. Saya memang suka buku.
Majalah ke, surat kahbar ke, flyers ke, saya akan baca.
Minat saya - Novel, buku motivasi, keagamaan.
Apa-apa bahan bacaan pun, saya tak minat yang terlalu tebal. Nanti lambat nak habiskan baca.
Untuk bacaan ilmiah, saya suka yang nipis dan ringan, yang mudah untuk di bawa bersama.
Novel pula (memang selalunya tebal), saya akan pastikan muat untuk dimasukkan di dalam handbag.

Ada masanya saya suka beli, tapi bacanya kemudian.
Saya nak, bila saya ada masa untuk membaca, bahan bacaan tu dah tersedia dan bukannya baru nak di cari.
Wishlist saya untuk tahun depan, nak ada Mini Library di rumah.
Saya nak susun semua buku-buku saya yang ada ni di rak.



Cabaran 2015-2

Breakfast





#Breakfast

Sarapan saya pagi tadi - Nasi lemak paru dengan air kopi.



Cabaran 2015-2

26.10.15


21.10.15

Texture



#Texture



Cabaran 2015-2

Circle



#Circle



Cabaran 2015-2

14.10.15

Maal Hijrah


Salam Maal Hijrah.

13.10.15

Tudung

Tudung dengan corak terkini.


Tudung Kekaboo -  http://www.kekaboo.my/
Anaqeen - Insta  @anaqeenqu


Semua design baru, cute and trendy.
Cantek sikit dari AJ (peminat AJ jangan marah yer..).
Saya pun masih pakai tudung AJ jugak.

9.10.15

Sedekah - The Telekung Project JB




Sedekah.

Sesiapa yang nak menderma, boleh wasap kat nombor ni.
Cara mudah untuk kita beramal dan bersedekah - bekalan kita di "sana".

posted from Bloggeroid

Makan @ Kenny Rogers Roaster, Tesco Tebrau

Lambar giler nak update makan-makan ni.
Promo beli 1 set, percuma 1 set lagi (tanpa air). Air kena tambah sendiri.

Promo menu baru kat Kenny Rogers - Honey Glaze Chicken.


Add on 2 air - Ice lemon tea.
Muffin tinggal vanilla jer... coklat dengan pisang dah abes.



Masa sampai ni ayam tengah panggang.
Jadinya kena tunggu dalam 10 minit baru ayam siap.
Ada member datang lambat sikit kena tunggu 30 minit untuk ayam siap.
Nasib baik sampai awal, takyah nak tunggu lama-lama.

Tarraaa.....beli 1 set, percuma 1 set.

Side dish hasben - fruit, mashed potato, macaroni cheese. 
Side dish saya = hasben cuma tukar mashed potato dengan nasi untuk anak-anak makan.




Rasa dia ala-ala ayam bakar madu..
Sedap okeh.
2 set boleh makan untuk 4 orang.
Total dalam Rm30++.


Harga makanan kat Kenny Rogers ni pon dah mahal sekarang.
So korang semua, bila next time ada promo, cepat-cepat grab.
Untung..


posted from Bloggeroid

Kertas



Kejadian semalam..

HELP...

Meja dah penuh dengan kertas-kertas yang berlambak.
Sebab dah tak tahan biji mata ni tengok, kita masukkan semua dalam file.
Ni balance yang tak masuk lagi.
Semalam sepagi susun kertas dalam file.
Aduhhh...letih mak oi....

3.10.15

Selfie




Zon larangan ber-selfie.

posted from Bloggeroid

2.10.15

NYAAM



Anak dah 2 orang baru tau adanya buku ni... Sedih...
NOW YOU ARE A MOTHER - NYAAM

Anyway masih boleh dijadikan bahan bacaan yang berguna.
Baca dari sekarang.
Jangan sampai dah mengandung lagi baru nak baca.. (sayalah tu).

Disyorkan untuk semua mommy-to-be baca buku ni.
Sangat bermanfaat dan berguna.
There was an error in this gadget

:: Blogger