:: CUTE gift & GREAT souvenir, click here.. ::

28.5.15

BIG BAD WOLF JB



JOM PEGI SINI...

BIG BAD WOLF @ Danga City Mall JB

Bermula 28/5/2015 sehingga 7/6/2015

Dari pukul 10 pagi hingga 10 malam



Jangan lepaskan peluang nak bergelumang dengan buku.
I pon first time ever nak pergi ni...

Teruja sangat nak membeli buku-buku untuk si kecil tersayang.
Nak biasakan mereka dengan buku.

26.5.15

Google 26/5/2015




Aidijuma



AIDIJUMA WEB


Penangan bawal Aidijuma ni makin menjadi-jadi gamaknya..
Dah boleh samakan level dengan Fareeda dan Ariani.

Yang istimewanya tudung ni :
a) MURAH
b) Banyak pilihan WARNA
c) SENANG nak pakai atau digayakan

Jangan risau, reseller tudung AJ ni banyak.
Direct contact dengan mereka je untuk mendapatkan stok tudung.
Boleh cari online melalui facebook, twitter, instagram, blog..

Memang akan ada extra charge. Tu kiranya upah untuk diorang beratur dapatkan tudung AJ ni dari concept store lah..
Kita pulak tinggal bayar dan dapat tudungnya.
Tak perlu nak berpanas berhujan beratur panjang-panjang untuk dapatkan tudung.
Dah ada orang yang boleh buatkan.
Bayar je. Habis cerita. Dapat tudung.

Reseller pun tak up harga tinggi sangat.
Sesuai harga dengan tudung yang dijual...
Tapi kalau terus dapat beli dari concept store, lagi untung...

24.5.15

Lemak trans dalam makanan

Repost




Makanan dan susu yang mengandungi lemas trans @ trans fat.

posted from Bloggeroid

Home guard




Ni kucing mendatang....
Dia datang masa adik lelaki saya pergi kerja kat brunei.
Mula-mula tu abah saya halau.
Tiap kali halau esok-esok datang semula.
Akhirnya malas nak halau, biarkan je kat luar rumah.

Mak bagi makan nasi dengan ayam lah dengan ikan lah..
Tidur kat depan pintu rumah atas kotak.
Selesa sangat dah tu.
So sekarang ni amik tender jadik "home guard" kat rumah family saya...

Kucing yang comel dan penakut.
Tak pandai makan tikus.
Kalau jumpa tikus pon buat main-main je sampai tikus tu pitam. Hahahaa....

posted from Bloggeroid

Bendera daerah di johor


posted from Bloggeroid

19.5.15

Google 19/5/15


16.5.15

Selamat hari guru

13.5.15

Sekufu

Pernah dengar pepatah ni..

Enggang sama enggang, Pipit sama pipit;
Takkan boleh terbang sama..


Sangat jelas pepatah ni kan...
Dari aspek Islam, dipanggil sekufu.

Tak kira dalam apa jua cabang kehidupan kita.
Kalau tak setaraf pasti akan ada jurangnya.
Yang paling nampak sekali pastinya dalam soal jodoh.

Pastinya ini semua adalah ujian kehidupan kita.
Redha..

11.5.15

Birthday




Besok birthday@hari lahir adik saya.
Sebab sekarang ni dia duduk asrama kat Muor, so malam tadi masa dia call mak, saya menyelit ucap selamat hari lahir untuk dia.


Saya > Happy birthday adik.... in advance

Adik > Eleh... 2 hari lagi lah

Saya > Takpelah. Kakak wish awal-awal...


Kakak ucapkan,
" Dok asrama elok-elok. Belajar rajin-rajin. Dapatkan nombor paling best dalam kelas. Jadi budak baik.. "

10.5.15

Selamat hari ibu

Share #hotfm976



Selamat hari ibu...

posted from Bloggeroid

9.5.15

Ibu Mak Mommy Mama

Share from fb



Inilah ibu kita.

SELAMAT HÀRI IBU..

posted from Bloggeroid

Love

Share from fb



Inilah yang dicari..
Semakin umur meningkat semakin kurang yang kita perlukan.
Yang penting ada tempat tinggal selesa, cukup makan dan yang disekeliling kita adalah orang penting dalam hidup kita.
Tak perlu nak bermegah dah bermewah cukup dengan kesederhanaan.
Sederhana dalam kehidupan, Insyaallah cukup segalanya.

posted from Bloggeroid

8.5.15

Cara mudah solat dhuha


posted from Bloggeroid

Durian



Saya suka durian...

posted from Bloggeroid

2.5.15

Tun M


posted from Bloggeroid

Share from fb




Selamat hari pekerja
Selamatbercuti..

posted from Bloggeroid

There was an error in this gadget

:: Blogger