:: CUTE gift & GREAT souvenir, click here.. ::

31.1.10

K.E.C.E.W.A ( geram + sedih )

Hmmm...kecewanya rasa hati, tak dapat nak makan apa yg dihajati. Punyalah lama tunggu, bila dah gaji tak dapat lak nak merasa... (lain kali lah kot...) Pe dia? Nak tau ka? hhhhmmmm...... Siang tadi pegi jenjalan kat Jusco Tebrau City, nak makan lah ayam kat Kenny Rogers tu. Tup2 bila sampai dpn pintu, waitress habaq side dish banyak yg dah abis. Yang tinggal sumer aku dak berkenan.... (ish geram btol..) Sian kan aku... Cancel nak mkn kat situ. Tu yang keciwa, aku keciwa... keciwa... keciwa... huarrghhh.....



Then hubby pon habaq, "Sayang jom lah kita makan KFC, situ ada ayam gak... Len kali kita datang lagi. Adalah rezki tu nanti..." Ikut kan je lah cakap hubby, sampai kat KFC trus order Twister (sbb hati marah + geram, tu yg nk mkn twister). Hubby plak order Zinger Tower Combo. Dok ler makan sambil baca magazine kat situ. Dah sudah, trus balik. Next time dtg lagi, sbb nk makan ayam Kenny Rogers. Ish geramnyer...

29.1.10

Budak cute - wani, fiqah, hani

3 orang budak cute ~> kak wani, adik fiqah dgn hani. 2 org adik ku (wani & fiqah) and sorang lagi tu (hani) anak yang mak jaga sejak umur dia 2 bulan. Keakraban yg nampak cam adik-beradik betul, tp tidak sbb mak bapak lain2. hehehee... Rindunya kat korang....


22.1.10

Lalalalala....

Dah lama tak upload something sejak wat blog construction. Penat giler nak cari layout baru yg bersesuaian dgn diri ini. Ada tu layout dah ok, tp tak sesuai plak kaler dia - cancel. Ada yg kaler ok tp tgk2 balik, cam tak sesuai gak - cancel. Naik letih cari layout. Dah tu plak, file yg di save dr template sebelumnyer, hilang. Bertambah hangin satu badan sambil sedih.. sob...sob..mana la ko pegi file oiii... Penat cari tp tak jumpa sampai sudah. Las sekali tidoqqqqqq.... zzzzzzzzz.......zzzzzz.....

Next day buat lagi keje2 cari layout yg besh2. Jumpa jer download, itu ler keje ulang2 sampai kena tegur dgn opismate....
" amboi....amboi...amboi....dah takde keje lain ker, asyik dgn blog dia.... " 
heheheeee segan le plak. Sambung cari layout kat umah. Dah penat cari, tetiba jumpa satu yg seakan2 menarik mata utk cuba layout tu....jeng...jeng...jeng.. ini lah dia layout yg terpilih ~> yg sedang terpapar ni. Boleh tahan lah...tp kalau ade tersama dgn blogger yg lain, jgn marahhhh....... Ini kan free layout, so sesapa pon leh guna kan...

the end, stick lah dgn layout ni sampai jemu. Dah jemu nanti, carik layout lain plak. Mungkin jugak upah orang buat layout. Mana tahu kan? Itu pon bila de rezki lebih la.... Ok nak berehat dulu... Da....

10.1.10

Construction


Sahabat-sahabat / teman-teman / readers sekalian, blog ni sedang menjalani kerja2 pengubahsuaian. Do visit again later...

8.1.10

My birthday


glitter graphics

Today is my 29th birthday... Happy Birthday to me...
I wish for :
~ Kesihatan tubuh badan, perkahwinan ku kekal bahgia selamanya, ada anak, suami bertambah sayang, dimudahkan urusan kewangan, keluarga yg bahagia & aman sejahtera, panjang umur & murah rezki, dan dielakkan serta diselamatkan dari segala malapetaka ~


And this is my birhday present... jeng...jeng...jeng...
CASIO WATCH

1.1.10

2010....!!!

Permulaan tahun baru yg indah dilimpahi dengan penuh cahaya... Tahun baru azam baru. Ye ker nak kena ada azam baru??? Azam tahun2 lepas pun ada yg tak disempurnakan lagi. Sebaik2nya, kita laksanakan dulu azam2 tahun yg sudah2 sebelum pasang azam yg baru. Itu lagi baik, jgn asyik nak azam baru tp azam yg lama tak ditunaikan. Azam tinggal azam... Tunggang terbalik.

Readers, jgn pelik plak yer. Ini hanya peringatan untuk diriku sendiri. Dulu memang suka pasang azam baru. Tiap2 tahun, tp tak semua nyer terlaksana. Itu yang dikatakan azam tinggal azam. So sekarang ni taknak ler ada azam yg baru sangat cuma nak per-elok dan per-tambahbaikkan diri sendiri jer.... Masih ada lagi azam tahun2 sudah yg belum terlaksana. So sekarang ni nak tunaikan azam yg dolu2. Apa dia azam tu? Rahsiaaaaaaaaaaaaa........ hanya diriku shj yg menegtahui nyer.... heheehheheh... jgn marahhhh.....

So, tahun baru ni mungkin nak de baby lah... Cahaya mata yg akan mengeratkan lagi ikatan kami suami isteri. Geram tengok baby orang lain. Usia perkahwinan pun dah nak 2 tahun, so honeymoon kami ni mungkin dah cukuplah.... Nak gak rasa camner nak uruskan baby sendiri. Selalu tu tolong mak jaga anak orang jer.. Yelah, mak kita tu babysitters, so ramailah anak jagaannya. Sampai tak cukup kakitangan nak uruskan. Nak taknak, kenalah kami adik-beradik tolong mak. Disamping menjana pendapatan isirumah... Wish me luck ya... Oh my baby...
There was an error in this gadget

:: Blogger