:: CUTE gift & GREAT souvenir, click here.. ::

29.4.11

SANTAI BEN ASHAARI


Sejujurnya aku baru tau yang en.Ben ni ada blog baru


setelah aku terbaca kat blog MY.
Maka bertambah lagi satu blog untuk aku follow-read.
=)

Royal wedding - Putera William & Kate Middleton

Siaran Langsung Perkahwinan Putera William Di NTV7 Hari Ini



PETALING JAYA: Rakyat Malaysia berpeluang menyaksikan perkahwinan pewaris takhta Diraja Britain, Putera William dengan Kate Middleton apabila stesen televisyen ntv7 menyiarkan secara langsung acara itu, Jumaat (hari ini).

Upacara perkahwinan besar-besaran itu akan disiarkan selama lima jam bermula 3 petang sehingga 8.30 malam dengan laporan eksklusif oleh krew stesen televisyen itu yang berada di London.

Ntv7 dalam satu kenyataannya berkata, pihaknya telah membuat persiapan terbaik bagi memastikan seluruh rakyat negara ini dapat menyaksikan upacara perkahwinan yang dinanti-nantikan itu.

“Krew ntv7 yang berada di British Academy akan mendapatkan gambaran jelas mengenai perkahwinan tersebut serta laporan daripada wartawan bertugas yang akan mengupas keadaan sekitar istana.

“Ia termasuk juga laporan mengenai keterujaan orang ramai khususnya mereka yang tinggal di kampung halaman Kate di Bucklebury,” kata kenyataan itu.

Lebih menarik lagi apabila ntv7 mendapat kerjasama daripada penyampai berita ternama BBC News iaitu Huw Edwards yang akan memberi ulasan menarik mengenai perkahwinan tersebut serta temu ramah eksklusif dengan temat rapat pasangan keluarga Diraja itu.

Ntv7 itu akan menyiarkan perarakan perkahwinan dari mula sehinggalah berakhirnya acara berkenaan di Buckingham Palace.

Perkahwinan tersebut dikatakan mengulangi saat kemasyhuran pernikahan Putera Charles dan Puteri Diana pada 21 Jun 1981 dan ia tentunya dinanti-nantikan oleh seluruh masyarakat dunia.

Kematian Diana pada 31 Ogos 1997 selepas terlibat dalam satu kemalangan jalan raya dengan Dodi Al-Fayed meninggalkan kesan kepada keluarga Diraja itu dan seluruh rakyat Britain.

Maka, perkahwinan pewaris takhta Diraja itu pada Jumaat dilihat mampu memulihkan semula kerinduan rakyat Britain yang selama ini bersedih dengan kematian Diana.

Jika Puteri Diana dikatakan berjiwa rakyat, penduduk Britain tentunya mengharapkan Kate akan menggantikan tempat wanita itu yang dilihat mempunyai ciri-ciri sedemikian.

William dan Kate berkenalan kira-kira lapan tahun lalu ketika mereka sama-sama menuntut di University of St Andrews, Scotland.

Mereka kemudiannya bertunang pada 16 November tahun lalu selepas William melamar Kate sewaktu bercuti di Kenya.


Sumber : Kosmo

Adakah ini betul??



Betul ker ni..??

Ni aku jumpa dalam web alexa bilamana ramai orang search tentang 'birth certificate' atau 'sijil kelahiran' orang penting dunia - BARRACK OBAMA

28.4.11

Kau sentap..??


Pagi-pagi kau dah sentap kan...
Hehehehe....
Silalah korang jauhkan diri dari Si Dia ni.
Ribut taufan bakal melanda.

26.4.11

Penggandaan kerja




Pertambahan kerja berganda-ganda..
Aku perlukan kata-kata semangat..

25.4.11

Ada aku kesah..!!!


Hhmm... Kau marah ker...

Ada aku kesah!!!!

Apa aku pedulik kalau kau nak marah sekali pun..
Sebabnya aku tak salah tapi kau yang salah.
Kau yang menyibuk masa kumpulan aku tengah bermesyuarat kan..
Nak buat muka poyo pulak.
Aku tak heran lah.

Lain kali jangan ganggu kami.
Kalau kau tak menyibuk, aku takkan sembur kau tadi.
Dah kau menyibuk, kena lah 'sembur free'.
Sengaja carik pasal kan...
Hah terima lah habuannya....
Hahahahahah...

22.4.11

NOTIS!!! - Jalan Kempas Di Tutup


Kepada semua pengguna laluan Kempas, jalan tersebut akan ditutup semasa hujung minggu ini. Sila gunakan laluan alternatif yang disediakan.



Peta laluan alternatif

21.4.11

Audit.. audit.. audit!!!


The clock is tickin'..

Aku dihambat masa - berkejaran ke dateline.
Tengah siapkan pre-assessment audit form dari supplier.

Kepada semua yang sudi singgah di blog ini
[ TERIMA KASEH yang tidak terhingga aku ucapkan ]
Maafkan aku kerna tak sempat untuk menjengah semula ke blog-blog kamu itu pada masa sekarang.
Sesudah supplier audit ini berakhir, aku pasti akan singgah..
Nantikan terjahan ku itu.. =)

20.4.11

Jangan berdalih..


Jadi orang jangan suka berdalih.
Jangan suka carik alasan.

Bila kita diminta atau disuruh melakukan sesuatu kerja, sila jangan bagi bagi alasan.
Belum buat lagi, dah kata tak boleh.
Cuba dulu, baru tau.
Andai kata masih juga tak boleh lakukan, tak mengapa - sebab dah cuba tapi tak boleh.
Bukan tak cuba langsung - terus kata tak boleh.
Tiada yang mustahil untuk dilakukan.
Setiap permasalahan pasti ada jalan penyelesaiannya.
Sekiranya masih tidak berjaya, kembali kepada Yang Maha Pencipta.
Sesungguhnya Allah swt itu Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk setiap hamba-hambaNya..

19.4.11



Listen to your heart - Roxette

I know there's something in the wake of your smile.
I get a notion from the look in your eyes, yea.
You've built a love but that love falls apart.
Your little piece of heaven turns too dark.

Listen to your heart
when he's calling for you.
Listen to your heart
there's nothing else you can do.
I don't know where you're going
and I don't know why,
but listen to your heart
before you tell him goodbye.

Sometimes you wonder if this fight is worthwhile.
The precious moments are all lost in the tide, yea.
They're swept away and nothing is what it seems,
the feeling of belonging to your dreams.

Listen to your heart
when he's calling for you.
Listen to your heart
there's nothing else you can do.
I don't know where you're going
and I don't know why,
but listen to your heart
before you tell him goodbye.

And there are voices
that want to be heard.
So much to mention
but you can't find the words.
The scent of magic,
the beauty that's been
when love was wilder than the wind.

Listen to your heart
when he's calling for you.
Listen to your heart
there's nothing else you can do.
I don't know where you're going
and I don't know why,
but listen to your heart
before you tell him goodbye.

Listen to your heart
when he's calling for you.
Listen to your heart
there's nothing else you can do.
I don't know where you're going
and I don't know why,
but listen to your heart
before you tell him goodbye

18.4.11

Minda kuat! Tenaga hebat!.... ada berani, cubalah..!!

Aku memang giler-kopi. Banyak dah jenis minuman berunsurkan kopi yang aku dah cuba. Ntah kenapa, hari ini, aku rasa mengantuk sangat-sangat. Jadi memang 'WAJIB' minum secawan kopi untuk hilangkan ngantuk.

Tapi aku terlupa bawak bekal kopi dari rumah. Maka aku telah meminta ehsan kawan sebelah meja aku ni dengan mintak kat dia sepeket-kopi-segera yang macam gambar kat bawah ni. Jauh tu, import dari Pahang ( umah dia ). Rasa dia memang sedap dan boleh hilangkan mengantuk aku ni - sekurang-kurangnya sampai pukul 5 petang nanti aku harap tak mengantuk.


Yang tak bleh blah nyer, tagline dia...
Minda Kuat! Tenaga Hebat!
Memang gempak giler.


Sesiapa nak cuba kopi ni, dipersilakan beli sendiri dan rasakan kenikmatannya.


**********
Kopi Pra-campuran - Balkis
Keluaran : D'ANS - Healthy Living @ Advance

Produck - berasaskan kurma kismis plus! ginseng & tongkat ali.

Minuman kesihatan untuk lelaki dan wanita.

Ramuan - Kopi Arabica, krimer, gula merah, kurma merah, kismis, tongkat ali, ginseng.

16.4.11

BEN ASHAARI GEGAR LAGI

 


Ben Ashaari buat hal lagi.
Nak gegar blog lagi tuuuuuu...

Mai lah pakat-pakat join.
Kita gegar blog enBen yer..

Pilihanraya Sarawak

Pilihanraya Sarawak ke-10

Selamat mengundi kepada semua rakyat Sarawak.
Undi dengan hati yang ikhlas


Sumber : mStar

Giveaway - Purple shades


Banyak perkara dalam satu hari

Hari ini hari untuk bersenang-lenang, melepak di rumah
  1. Banyak perkara yang aku nak buat dalam satu hari ni
  2. Nak blogwalking
  3. Nak join contest / giveaway
  4. Pergi rumah orang kahwin
  5. Cuci kain baju yang dah penuh satu bakul
  6. Kemas rumah
  7. Gosok semua unifrom kerja dan tudung
  8. Lepak-lepak tengok TV dengan hubby
  9. Makan-makan
  10. Masak-masak..cuba resepi baru

15.4.11

Pening..aku..pening..!!


Pening ku fahami dirimu..
Pening ku mengikut rentakmu..
Kerna cara kita yang berbeza..
Bagaimana.. akhirnya nanti..
( nyanyi ikut rentak Ezlynn )


Huh.. kepala hotak aku dah naik pening.. Dah semakin berserabut pulak.. Dengan kerja yang banyak ni, inquiry banyak, questionnaire/survey dari supplier/customer pun banyak.. hubungan dengan rakan sekerja.. dengan personal life lagi.. Pening aku dibuatnya. Memang otak aku cepat letih.

Yang terbaru, nak kena pecah kumpulan QCC pula. Arahan dari bos, kena pecah 1 kumpulan yang ada ni kepada dua kumpulan pulak. Sebabnya kumpulan sekarang terlalu ramai ahli. Ahli kumpulan semua taknak pecah tapi bos tetap berkeras suruh pecah dua. Dateline pada hari khamis minggu depan - mesti dah settle!!!
Serabut tau tak...!!!!

13.4.11

Kaya dengan YouTube!!

Peroleh RM211,955 kerana video di YouTube


GERMANTOWN, Amerika Syarikat (AS) - Seorang pelajar pergigian Universiti Temple di Philadelphia, AS, Rob Homayoon menyatakan dia sudah memperoleh pendapatan sebanyak AS$70,000 (RM211,955) sejak 2008 dengan menghasilkan klip video origami di laman YouTube di Internet, lapor sebuah akhbar kelmarin.

Homayoon, 25, yang tinggal di sini, Pennsylvania menghasilkan klip video mengenai cara untuk membuat origami daripada kertas dari apartmennya.

Origami merupakan kaedah melipatkan kertas untuk menghasilkan pelbagai bentuk seperti burung.

Dia memperoleh pendapatan itu menerusi satu perjanjian dengan YouTube yang menjual iklan.

Menurutnya, dia memperoleh 80 peratus daripada jualan iklan dan Google yang memiliki YouTube memperoleh 20 peratus.

"Semasa (video) saya bermula, saya memperoleh AS$100 (RM302.85) dan saya berpendapat saya boleh menggunakannya untuk wang minyak saya. Kemudian ia meningkat kepada AS$400 (RM1,211) dan AS$600 (RM1,817) dan pada akhirnya saya memperoleh AS$1,000 (RM3,028) dan kemudian AS$2,000 (RM6,057).

"Salah satu cek saya mengandungi lima angka. Ia berlaku pada Disember lalu, empat bulan lalu," kata Homayoon.

Video klip Homayoon kini dimuat naik sebanyak 29.4 juta dan rangkaian klip videonya di YouTube mempunyai 64,000 pelanggan. - Agensi


Sumber : Kosmo

12.4.11

Today



50th Anniversary of First Human Spaceflight




11.4.11

Giveaway

Kat sini aku nak kongsi satu blog yang mana tuan-punya-blog ni selalu join blog-giveaway dengan blog-contest. Aku selalu jugak drop-by kat blog ni, cuma belum sempat lagi nak join segala-macam-aktiviti yang ada...


Ni link ke blog tu..

Trilogi cinta


Satu fenomena yang telah pun berakhir..
Slot terakhir pada malam tadi, 10/4/11..
Pengakhiran yang 'tak-berapa-menarik'...


Tak seindah mimpi..
Tak semanis impian..
Tiada lagi mimpi..

Nur Kasih The Movie



Menanti penuh sabar akan tayangan filem ini di pawagam..
19 Mei 2011 nanti munculnya..

Isnin

Cuaca di luar sejuk dan dingin,
Hari ini hari Isnin..


** Selamat memulakan minggu yang baru..

10.4.11

Time hujan..

Apa yang sedap+seronok nak buat time hujan-hujan ni...???
  • Makan pisang goreng dengan sambal kicap
  • Lepak depan TV tengok BoboiBoy
  • Makan keropok dengan air teh O
  • Makan ABC Kg. Melayu
  • Selimut seluruh badan sambil lepak tengok tv
  • Baring atas katil... tidur lah apalagi...

** Kat JB tengah hujan ni.. tu yang pikiran melayang-layang.. heheheheee

8.4.11

Khas untuk kamu..

A goodbye isn't painful unless you're never going to say hello again..



** Membawa maksud yang amat mendalam..

6.4.11

Blog address


Perhatian.. Perhatian !!!

Aku dah tukar alamat blog..

dari
aidah81.blogspot.com

ke


** blog address yang lama dah tak digunakan lagi yer..

5.4.11

Asal-usul "April Fool"

Bulan Mac telah melabuhkan tirainya. Bulan April kini menjelma. Terdapat suatu kebiasaan jahiliyah yang harus kita berwaspada sebagai seorang Muslim iaitu 1 April sebagai hari ‘April Fool’. April Fool adalah hari di mana orang-orang diperbolehkan untuk menipu atau berbohong tetapi orang lain. Tetapi tahukah anda apakah itu April Fool yang sebenarnya?


  Sejarah April Fool 
Sebenarnya April Mop adalah sebuah perayaan hari kemenangan atas pembunuhan ribuan umat Islam di Sepanyol oleh tentera salib yang dilakukan melalui cara-cara penipuan. Oleh sebab itulah mereka merayakan April Fool dengan cara membolehkan penipuan dan pembohongan walaupun ia dikaburi dengan alasan kononnya ia hanya sekadar suatu hiburan atau gurauan belaka.

Kebiasaannya orang akan mengatakan bahawa April Fool (yang hanya berlaku pada tanggal 1 April) adalah hari di mana kita boleh menipu kawan, orang-orang tua, saudara-mara atau sesiap sahaja, dan mangsa gurauan itu pula tidak boleh marah atau beremosi apabila sedar bahawa dirinya telah menjadi sasaran April Fool. Biasanya si mangsa, jika sudah sedar terkena April Fool, maka dirinya juga akan ketawa bersama-sama atau hanya sekadar pada bengang, bukan betul-betul marah.

Walaupun ia tidak sehebat perayaan tahun baru atau Valentine's Day, budaya April Fool dalam dua dekad ini telah menggambarkan kecenderungan yang semakin menyatu dalam masyarakat ketika ini terutamanya di kalangan anak-anak muda. Tidak mustahil jika pada masa akan datang ia akan merebak ke masyarakat perkampungan. Ironinya, masyarakat dengan sangat mudah terikut-ikut budaya Barat ini tanpa kajian dan kritikan terlebih dahulu, sama ada adakah budaya itu baik ataupun tidak, atau adakah ia bermanfaat atau sebaliknya.

Perayaan April Fool bermula daripada suatu tragedi besar yang sangat menyedihkan dan memilukan. Perayaan April Fool atau dikenali sebagai The April's Fool Day, bermula daripada satu episod sejarah tragedi besar yang sangat menyedihkan dan memilukan yang menimpa kaum Muslimin di Sepanyol pada tahun 1487 M, atau bertepatan dengan 892 H.

Sejak Sepanyol dibebaskan oleh Islam pada abad ke-8 M oleh Amirul Jihad, Thariq bin Ziyad, Sepanyol beransur-ansur tumbuh menjadi negeri yang makmur. Tentera-tentera Islam bukan hanya berhenti di Sepanyol, malah terus-menerus melakukan pembebasan di kawasan-kawasan dalam Perancis. Perancis Selatan dengan sangat mudah dibebaskan. Kota Carcassone, Nimes , Bordeaux , Lyon, Poitou, Tours dan kawasan-kawasan yang lain telah dibebaskan oleh Islam. Walaupun tentera Islam kuat, pasukan Islam masih memberi peluang kepada suku Goth dan Navaro di daerah yang berada di sebelah barat di kawasan pergunungan. Islam tela hmemberikan kemakmuran di Sepanyol.

Oleh kerana sikap para penguasa Islam yang begitu baik dan rendah hati, ramai orang-orang Sepanyol yang kemudiannya dengan tulus dan ikhlas memeluk Islam. Umat Islam Sepanyol bukan sahaja beragama Islam, namun bersungguh-sungguh mempraktikkan kehidupan secara Islami. Bukan sekadar membaca Al-Qur'an, namun bertingkah-laku berdasarkan Al-Qur'an. Mereka sentiasa mengatakan ‘tidak’ untuk arak, pergaulan bebas dan semua perkara yang dilarang oleh Islam. Keadaan yang harmoni ini berlangsung selama hampir 6 abad.

Selama itu juga, pihak kafir yang masih berada di sekeliling Sepanyol tanpa kenal penat lelah terus berusaha untuk menghancurkan Islam dalam Sepanyol. Namun, mereka sentiasa menemui kegagalan. Maka dihantarlah sejumlah mata-mata untuk memerhati kelemahan umat Islam di Sepanyol.

Akhirnya mereka menemui cara untuk menakluk Islam, iaitu dengan melemahkan iman mereka melalui serangan pemikiran dan budaya. Maka dalam diam mereka mula menyeludup masuk minuman keras dan rokok secara percuma ke dalam wilayah Sepanyol. Muzik-muzik dipersembahkan bagi melalaikan para pemuda Islam Sepanyol agar lebih suka menyanyi dan menari daripada membaca Al Qur'an. Mereka juga mengirim beberapa ulama’ palsu untuk meniupkan idea perpecahan ke dalam tubuh umat Islam di Sepanyol. Lama-kelamaan usaha ini membuahkan hasil.

Akhirnya Sepanyol jatuh dan dikuasai tentera salib. Serangan tentera salib dilakukan dengan kejam tanpa mengenal perikemanusiaan. Bukan hanya tentera-tentera Islam yang dibunuh, malah termasuk masyarakat awam, wanita-wanita, anak-anak kecil dan orang-orang tua. Satu demi satu daerah di Sepanyol ditakluk oleh tentera salib.

Granada adalah daerah terakhir yang ditakluk. Penduduk Islam di Sepanyol ( yang juga dikenali sebagai orang Moor) terpaksa berlindung di dalam rumah untuk menyelamatkan diri. Tentera-tentera salib terus menerus mengejar mereka. Apabila jalan-jalan dalam keadaan sunyi sepi, yang tinggal hanyalah sisa-sisa ribuan mayat yang bergelimpangan yang bermandikan darah. Tentera salib mengetahui bahawa masih ramai umat Islam di Granada yang masih bersembunyi dalam rumah masing-masing. Dengan lantang tentera-tentera salib meneriakkan pengumuman bahawa umat Islam di Granada boleh keluar dari rumah mereka dengan aman dan dibenarkan untuk berlayar keluar dari Sepanyol dengan membawa barang-barang keperluan mereka.

Orang-orang Islam pada mulanya masih curiga dengan tawaran tersebut. Beberapa orang Muslim diizinkan untuk melihat sendiri kapal-kapal layar yang sudah disiapkan di pelabuhan. Setelah benar-benar melihat terdapat kapal yang sudah disediakan untuk mereka, mereka pun segera bersiap untuk meninggalkan Granada dan berlayar meninggalkan Sepanyol.

Keesokan harinya, ribuan penduduk Islam Granada keluar dari rumah-rumah mereka dengan membawa seluruh barang-barang keperluan, berjalan beriringan menuju ke pelabuhan. Beberapa orang Islam yang tidak mempercayai pasukan salib memilih untuk bertahan dan terus bersembunyi di rumah-rumah mereka. Setelah ribuan umat Islam Sepanyol berkumpul di pelabuhan, dengan pantas tentara salib menggeledah rumah-rumah yang telah ditinggalkan para penghuninya. Api dilihat menjulang-julang ke angkasa setelah mereka membakar rumah-rumah tersebut bersama-sama dengan orang-orang Islam yang masih bertahan bersembunyi di dalamnya.

Ribuan umat Islam yang lain terkandas di pelabuhan dan hanya mampu tergamam apabila melihat tentera salib membakar pula kapal-kapal yang dikatakan akan mengangkut mereka untuk keluar dari Sepanyol. Kapal-kapal tersebut dengan cepat tenggelam ke dalam lautan. Ribuan umat Islam tidak dapat melakukan apa-apa kerana tidak mempunyai sebarang senjata. Mereka juga kebanyakannya terdiri daripada perempuan-perempuan dan anak-anak mereka yang masih kecil. Tentara salib telah mengepung mereka dengan pedang yang terhunus.

Dengan satu teriakan arahan dari pemimpin mereka, ribuan tentera salib segera membunuh umat Islam Sepanyol tanpa rasa belas kasihan. Jeritan, tangisan dan takbir memecah suasana. Seluruh kaum Muslimin Sepanyol di pelabuhan tersebut habis dibunuh dengan kejam. Mayat bergelimpangan di merata-rata tempat. Laut yang biru telah berubah menjadi merah kehitaman.

Tragedi ini bertepatan pada tanggal 1 April. Inilah yang kemudiannya diperingati oleh dunia Kristian apabila tibanya 1 April sebagai April Fool (The April's Fool Day). Pada tanggal 1 April, orang-orang dibolehkan untuk menipu dan berbohong terhadap orang lain. Bagi umat Kristian, April Fool merupakan hari kemenangan atas pembunuhan ribuan umat Islam di Sepanyol oleh tentera salib melalui cara-cara penipuan. Oleh sebab itulah mereka merayakan April Fool dengan cara membolehkan penipuan dan pembohongan walaupun diselaputi dengan alasan sekadar sebagai hiburan atau gurauan semata-mata.

Bagi umat Islam, April Fool merupakan tragedi yang sangat menyedihkan. Hari di mana ribuan saudara seiman mereka disembelih dan dibunuh oleh tentera salib di Granada , Sepanyol. Oleh sebab itu, adalah tidak patut bagi umat Islam untuk turut serta dalam merayakan tradisi ini. Sesiapapun orang Islam yang turut merayakan April Fool, maka ia sesungguhnya sedang meraikan ulang tahun pembunuhan kejam ribuan saudara mereka di Granada , Sepanyol pada 5 abad yang silam.

Jadi, perhatikanlah di sekeliling anda, anak-anak anda dan diri anda sendiri daripada terkena virus jahil April Fool tanpa kita sedari. Wallahua’lam.


**  Petikan dari email. Pedoman untuk semua. Janganlah kita sambut lagi April Fool ni..

4.4.11

Aku dah tak kuasa...!!!



Hari ini, setelah aku rasa OK...

Aku dah cool dah selepas luahan hati aku pada entry yang lepas.
Sekarang ni aku dah tak kuasa nak layan cerita-cerita sensasi-lagi-hangat tu.
Yang aku tahu nak lepaskan diri dari segala masalah yang menyerabutkan kepala aku ni.
Bukan aku yang carik pasal dengan korang yer..
Lantaklah korang nak cakap apa, yang penting aku taknak ambil tahu lagi.
Apa-apa juga yang terjadi lepas ni,   SILA JANGAN BABITKAN AKU. 
Sebab aku memang dah tak kuasa nak layan.

Kalau korang rasa aku salah - aku mintak maaf.
( seikhlas hati aku minta maaf dari korang.. )
Dan kalau korang pulak yang bersalah - aku akan maafkan.

Sekarang ni, aku nak tenangkan hati daripada memikirkan perkara-perkara yang tak berfaedah ni. Beramal lagi baik daripada ##### orang lain.

It's M.O.N.D.A.Y



Haha... yay hari ini hari   Isnin @ Monday   yer kawan-kawan..
Permulaan minggu yang indah walau.....
Jadual kerja sangatlah padat.
Dah bersusun-susun tugasan yang menanti untuk disiapkan.
Harapnya badan-minda ku ini kuat semangat untuk menyiapkan segala tugasan-tugasan yang ada ini..

1.4.11

Masa untuk merayap


Hari ni aku nak pergi merayap @ jalan-jalan-cuci-mata kat Plaza Angsana JB. Sambil tu nak jumpa sepupu aku yang kerja kat sana. Nak ajak dia cari novel-novel keluaran terbaru di pasaran.

Sapa rasa dia takder keje or ada masa yang terlebih-lebih, mai ikut aku yer... =)
There was an error in this gadget

:: Blogger